Power Park Pihlajan ja Hertenin näytöstä

Power Parkin SM-viikonloppu saatiin päätökseen täyden yleisön edessä. Pihlaja ja Herten tarjosivat katsojille kunnon taistelua ja tiukkaa kilvanajoa.

Ensimmäiseen Pro -luokan starttiin saatiin huono aloitus, kun eilisen toisintona Hietalahti ja Pihlaja kaatuivat startin kurviin. Tilanteesta liputettiin kuitenkin punainen lippu ja lähtö uusittiin. Uusintastartissa Pihlaja otti kärkipaikan, kun Herten jäi ensimmäisessä kurvissa hieman sumppuun ja joutui ensimmäiselle kierrokselle takaa-ajoasemista. Herten nousi Pihlajan kantaan, mutta ruutulipulle ajettiin Pihlaja ykkösenä ja Herten kakkosena. Hyvään ajovireeseen päässyt Juuso Loukko oli erän kolmonen ennen Eetu Karjalaista.

Toisessa erässä Pihlaja Herten kaksintaistelu jatkui ja jälleen Herten joutui taipumaan Pihlajalle. Viikonlopun tunnelmat olivat molemmilla kärkikuskeille positiiviset; ”Hienoa taistelua Akin kanssa koko viikonlopun. On hyvä ,kun olemme niin tasaväkisiä niin joudumme kokoajan ajamaan täysillä jolloin vauhtikin kehtittyy. Oli kiva ajaa kotiyleisön edessä ja koko työporukkakin oli tullut katsomaan bussikuljetuksella kisoja, niin oli kyllä hyvä fiilis”, Herten kertoo.
Juuso Loukko ja Eetu Karjalainen tarjosivat yleisölle jännitettävää myös kolmossijasta lähes koko erän ajan. Lopulta Eetu pääsi kuittaamaan Juuson ohi ja piti kolmossijan maaliin asti.

Power Parkin rata oli raskas ja myös Herten myönsi kisan käyneen voimille;” Kyllä lopussa alkoi jo voimat olemaan vähissä, mutta hyvä rata oli. Hieman lyhyt ja kierroksella ohitettavat tekivät ajosta haastavaa, mutta muuten rata pysyi hyvänä ja oli tarpeeksi raskas.” Samanlaiset tunnelmat olivat myös Pihlajalla, joka viikonlopun aikana otti myös osumia muutamassa startin kaatumisessa; ”Nyt on kroppa joutunut koville viikonloppuna. Nilkka taittui lauantain harjoituksissa ja turposi, mutta ajoa se ei sen enempää häirinnyt, Rata oli raskas ja sunnuntaina tuntui vielä lauantain ajot kehossa. Lauantaina ajetussa Dominator -kisassa kramppasi vielä lapaluut ennen starttia, mutta hyvinhän se meni kuitenkin. Lauantain startin kaatumisen jälkeen minulla vaan napsahti ja ajoin erän ihan täysillä säästelemättä yhtään itseäni ja kelkkaa.”

Ensi viikonloppuna Herten suuntaa Ruotsin kisoihin ja Pihlaja nähdään kotiyleisönsä edessä Rovaniemen kansallisessa kisasssa.

SM-pistetilanteessa Pihlajalla on 20 pisteen johto ennen Herteniä ennen Rovaniemen SM-kauden päätöskisaa.  Loukko on pisteissä kolmantena 6 pistettä Karjalaista edellä. Kauden SM-sijoitukset ratkeaa Rovaniemen päätöskisassa, jossa kaikki on vielä mahdollista. Pihlaja ei aio kuitenkaan lähteä varmistelemaan SM-kultaa päätöskisaan; ”aina ajetaan voitosta eikä kisaan voi lähteä varmistelemaan. Radat on tehty niin, että jos ei aja täysiä niin joutuu ajamaan patin pohjia eikä ajorytmiä löydy lainkaan. Rovaniemellä kotiyleisölle tarjotaan täyttä kilvanajoa.”

Semi Prossa Huttunen oli sunnuntain ykkönen viemällä molemmat erät nimiinsä. Ensimmäisessä erässä Huttunen ja Kiviniemi kävivät taistelua ykköspaikasta ja pidemmän korren erässä vei Huttunen. Kiviniemen takana ensimmäistä kauttaan Semi Prossa ajava Jonas Laakkonen otti kolmossijan ja kelkkakisoista hetken aikaa sivussa ollut ATV -mottocrossia ajanut Olli Koskela kuittasi neljännen sijan. Toisessa erässä Huttunen nappasi startista kärkipaikan ja piti sen ruutulipulle asti. Kiviniemi ja Laakkonen jäivät startissa sumppuun ja jäivät porukan keskivaiheille. Kiviniemi ja Laakkonen nousivat tasaisesti kärkeä kohti Huttusen taakse. Erän lopulla Laakkonen kuittasi vielä Kiviniemen ohi ja pääsi jo lähelle Huttustakin, mutta maaliin tultiin järjestyksessä Huttunen, Laakkonen, Kiviniemi. Päivän yhteistuloksissa Huttunen vei voiton täydellä pistesaldolla. Hopeaa kruunattiin Jonas Laakkoselle ennen Ossi Kiviniemeä. Päivän neljänneksi ajoi ensimmäistä kauttaan Semi Prossa ajava Enontekiön Niki Kumpulainen.

Kauden yhteispisteissä Huttunen pitää kärkipaikkaa neljä pistettä edellä Kiviniemeä. Kolmantena on Jonas Laakkonen 23 pistettä Kiviniemeä perässä.

Naisten luokan voittoon ajoi molempien erien ykkönen Linn Sjöberg. Susanna Lemström ajoi kakkoseksi kahdella kakkossijalla. Päivän kolmonen oli Veera Nordberg, neljäs Carolina Wärn, viide Noora Kursu ja kuudes Leena Hiltunen.

Juniorit 14-16 luokan voittoon ajoi Pekka Alatalo erävoitolla ja kakkossijalla. Päivän kakkoseksi kruunattiin Topi Posti tasapistein Alatalon kanssa. Kolmanneksi ajoi Jomi Sonkamuotka.

Veteraanien ykkönen oli Esa Polvinen.

Katso kaikki tulokset
http://www.mylaps.com/en/events/1233215

Katso kauden pistetilanteet
http://laskenta.samivuolab.com/

Jätä kommentti

4 kommenttia artikkeliin "Power Park Pihlajan ja Hertenin näytöstä"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Ps.
Guest

Jonas Laakkonen (16 v.) ajaa myös ensimmäistä kauttaan Semi-Prossa, siirtyi viime vuoden 14-16 junnuista.

Junnuista kasvaa lajin tulevaisuus
Guest
Junnuista kasvaa lajin tulevaisuus

Hyvä juttu, mutta puutuu junnujen 11-14 osuus 😀

wpDiscuz