Moottorikelkka pitää vakuuttaa myös piha- ja peltoajoa varten – laiminlyönti voi tulla kalliiksi

Jos vakuuttamattomalla ajoneuvollaan joutuu onnettomuuteen, kuljettaja ei saa korvauksia omista henkilövahingoistaan.

Maaseudun tulevaisuus kirjoittaa sivuilaan;
Moottorikelkkakausi lähestyy erityisesti maamme pohjoisosissa. Liikennevakuutuskeskus muistuttaa, että ennen kuin kelkalla lähtee liikkeelle edes pihatiellä, tietyt velvollisuudet tulee hoitaa kuntoon. Kelkan tulee olla rekisteröitynä liikennekäyttöön ja lakisääteisen liikennevakuutuksen on oltava voimassa. Liikennevakuutuskeskus huomauttaa, että näiden velvollisuuksien laiminlyönti voi tulla kalliiksi.Liikennekäytöstä poistetulla ja vakuuttamattomalla ajoneuvolla ei saa ajaa.

”On hyvä tietää, että liikenteeksi lasketaan myös teiden ulkopuoliset alueet kuten pihatiet, pellot, metsät ja jääalueet”, korvauspäällikkö Antti Tuulensuu kertoo Liikennevakuutuskeskuksen tiedotteessa.

Vakuuttamattomalla ja liikennekäytöstä poistetulla ajoneuvolla ajamisen seuraukset ovat hintavat, sillä vakuuttamattomuusmaksu on maksettava takautuvasti. Vakuuttamattomuusmaksu voi Liikennevakuutuskeskuksen mukaan olla jopa kolminkertainen tavalliseen vakuutusmaksuun nähden. Lisäksi poliisi voi poistaa ajoneuvon kilvet saman tien. Jos ajoneuvo on ajoneuvoverollinen, myös vero on maksettava jälkikäteen. Jos vakuuttamattomalla ajoneuvollaan joutuu onnettomuuteen, kuljettaja ei saa korvauksia omista henkilövahingoistaan.

”Kannattaa tiedostaa, että henkilövahinko voi tulla erittäin kalliiksi, jos henkilö on esimerkiksi työkyvytön lopun elämäänsä”, Tuulensuu varoittaa.

Liikennevakuutuskeskus korvaa vain syyttömän osapuolen omaisuus- ja henkilövahingot.
Kausiajoneuvojen käyttöönoton yhteydessä on oltava tarkkana, jotta velvollisuudet tulevat hoidetuksi. Jos poistaa ajoneuvon välillä liikennekäytöstä ja irtisanoo liikennevakuutuksen, vakuutus pitää muistaa ottaa uudelleen, kun ajoneuvon ottaa jälleen käyttöön.

”Kausiluonteisiakaan ajoneuvoja kuten moottorikelkkoja tai mopoja, ei ole aina välttämätöntä poistaa hiljaisen kauden ajaksi liikennekäytöstä. Kausiluonteisuus on saatettu ottaa huomioon ajoneuvon liikennevakuutusmaksuissa”, Tuulensuu vinkkaa.

Liikennevakuutuskeskus turvaa viimekädessä liikennevahingon kärsineen oikeudet ja huolehtii lakisääteisen liikennevakuutusmaksun laiminlyönnin seurauksista.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/koneet-autot/artikkeli-1.209045

Jätä kommentti

Jätä ensimmäinen kommentti!

Notify of
avatar
wpDiscuz