Mobius X8 polvituet kestotestissä

Mobius toi markkinoille uudenlaisen polvituen, jonka kehitystyössä on ollut mukana motocross suuruus Ryan Villopoto. Odotettu uutuus kantaa nimeä Mobius X8. Mobiuksen polvituessa heti alkuun huomiota herättää aiemmin totutusta poikkeava ulkokuori, sekä uusi ja innovatiivinen CCRS vaijerikiristys. Tuki saattaa ulkoisesti vaikuttaa kolkolta ja vähän rimpulalta, mutta heti ensisovittamalta huomaa, että näin ei ole. Tuen monipuolisten säätömahdollisuuksien avulla Mobiukset saa todella hienosti ja tukevasti istumaan jalkaan. Runko on tukevaa ja kevyttä nailonia, joka kestää käyttöä erinomaisesti.

Mobius X8 polvituet ovat olleet vuoden kestotestissä, jossa ne ovat päässeet toimintaan kaikkina vuodenaikoina, vedessä maassa ja lumella. Tukea käytettiin alkuun eturistisiteen korjausleikkauksesta toipuvan testikuskin jetski -ajoissa ja myöhemmin kovassa motocross- ja snowcross käytössä, joten voidaan sanoa, että Mobius X8 toimii monenlaisessa käytössä moitteitta.

Mielestämme polvituessa kaiken lähtökohtana on se, että sen täytyy istua hyvin ja tukevasti jalkaan. Mobiuksen polvikulma on helposti ja luotettavasti säädettävissä polvikuppiin tulevalla vaihdettavalla yliojentumisen säätöpalalla. Mukana tulee myös erikokoisia pehmusteita, joilla tuen istuvuutta saa muokattua monipuolisesti. CCRS (Continous Cable Routing System)  vaijerikiristyksen avulla tuki saadaan napakasti jalkaan, niin että se tukee polvea tehokkaasti sivuttais- ja kiertoliikkeissä. CCRS vaijerikiristyksen ja kolmen perinteisen kiristysremmin avulla tuki saadaan kiristettyä riittävän tiukalle ilman, että tuet puristaa jalkoja. Perinteiset kiristysremmit tuntuvat hieman löystyvän käytössä, mutta vaijerikiristys on todella tukeva ja pitää tärkeimmät tukipisteet tiukkana. Mobiukset kestävät hyvin paikallaan, eikä hiertymiä tai muita epämukavuuksia ole testien aikana ilmennyt. Jalan asennosta riippumatta Mobius X 8 polvituissa polvi on aina suojattuna, sillä sen polvikuppi kattaa koko polven alueen.

Testikuljettajamme saa perinteisesti kaiken ainakin jollakin tavalla rikki, mutta Mobiukset ovat kestäneet vuoden kestotestin moitteitta. Vaijerikiristyksen kiristysrullaa kannattaa aika-ajoin kiristää, mutta mitään muita huolto- tai korjaustoimenpiteitä ei ole tarvinnut tehdä. Vuoden jälkeen kova käyttö tietenkin näkyy ulkoisesti polvituessa, mutta mitään toiminnallista puutetta ei Mobiuksiin ole tullut.

 

Värit: Valkoinen ja tumman harmaa

Koot: XXS-XXL

Jälleenmyynti: Duell jälleenmyyjät

Suositushinnat: 469€(XXS&XS) ja 649€(S-XXL)

Lisätietoja: http://www.mobiusbraces.com/

 

 

Jätä kommentti

Jätä ensimmäinen kommentti!

Notify of
avatar
wpDiscuz