Emil Harr ja Oskari Hyvärinen Pakkascrossin hahmot Mäntyvaarassa

Ruotsalainen Emil Harr ja rovaniemeläinen Oskari Hyvärinen hallitsivat moottorikelkkacrossin kauden avaustapahtuman, Pakkaskisan pääluokkia lauantaina Mäntyvaarassa.

Lapin Kansa kirjoittaa; Gargnäsistä kotoisin oleva Emil Harr tykitti Lynxillään Pro-luokan molempien erien voittoon tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi. Juniorilupaus on hypännyt isoon luokkaan ilman välivaiheita.

–Kaveri ajaa todella kovaa, näki myös kisaa seurannut takavuosien maailmanmestariJanne Tapio, joka muisti Harrin veljekset jo junioriluokista.

Harria kyseltiin kesällä jo rapakon taakse ammattilaiskuskiksi, mutta toistaiseksi hän päätti pysyä Ruotsissa.

Kakkoseksi pro-luokan pisteissä ehti lauantaina Lapin Moottorikelkkailijoiden Joonas Keskiaho, mutta samalle suoralle hän ei ruotsalaisen kanssa ehtinyt. Keskiaho oli avauserän kolmas Harrin ja Jere Tynkkysen jälkeen, mutta 2. erässä edellä oli vain Harr.

Keskiaho voitti viime kaudella semi-pro -luokan Suomen mestaruuden, mutta nyt alla on täysverinen Lynxin pro-kelkka.

–Avauserässä oli vähän jännitystä, mutta toinen sujui jo rennommin, kertasi Pudasjärveltä lähtöisin oleva, mutta Rovaniemellä pian 10 vuotta asunut Keskiaho.

Liiketaloutta ammattikorkeakoulussa opiskeleva Keskiaho myönsi, että vauhti kasvoi selvästi luokkanousun myötä.

–Tässä luokassa ei kestä himmailla – muuten käy huonosti, hän vertaili.

Tärkeimmät lähiajan kisatavoitteet ovat tammikuun lopulla Seinäjoelta alkavassa SM-sarjassa.

Pro-luokan yllätysnimiin kuului seinäjokelainen Juha Haapamäki, joka nappasi lauantain 2. erässä kolmossijan (avauserän 9:s). Haapamäki on hallitseva endurokelkkailun Suomen mestari, joten noinkohan hän tulee mittaamaan crossimiehiä koko kaudeksi. SM-avaus olisi ainakin kotikentällä.

Alkaneella kaudella semi-pro -luokka tuntee nimen Pro lite, kuten se Amerikassakin tunnetaan. Kevyen pron avausta hallitsi 17-vuotias Oskari Hyvärinen (Lynx), joka voitti jälkimmäisen erän ja jäi avauserässä täpärästi kakkoseksi Kiteen Frans Forsellin (Polaris) jälkeen.

–Olin 1. erässäkin jo kärkipaikalla viimeisellä kierroksella, mutta maalissa kakkonen, Hyvärinen kertasi.

Hän ajaa pro lite -luokassa toista kauttaan. Viime lumilla hän oli SM-pisteiden kuudes.

–Viime kausi oli vielä totuttelua, mutta nyt ajaminen tuntuu valmiimmalta. Avauskisat ovat aina myös säätöjen hakemista. Ajan samalla kalustolla kuin viime vuonna, kertoi Hyvärinen.

Hänen ehdoton päätavoite on uudistuneessa SM-sarjassa, jossa ajetaan mitaleista pro, pro-lite ja vanhempien junioreiden sarjassa.

–Peli alkaa Seinäjoelta. Siellä vastassa on paljolti samat kaverit kuin täälläkin, Hyvärinen tiesi.

Norjalainen Martin Mjelde Muller (SkiDoo) oli lauantain erien pisteiden kakkonen. Kemijärven Niko Aho (Arctic Cat) väläytti kakkoserässä kolmossijallaan.

RuotsalainenMatilda Johansson (Lynx) emännöi molempia naisten eriä miten halusi. Kisojen isäntäseuran Lapin Moottorikelkkailijoiden Taru Kylmälä (Lynx) oli erien 3. ja 4.

Ruotsalainen William Svensson (Lynx) voitti vanhimpien (14-16-v.) junioreiden molemmat lähdöt ennen LaMK:n Otto Hyväristä (Lynx). Kemijärven Moottorikerhon Joona Lahtela (SkiDoo) oli erien 3. ja 4.

LaMK:n Oliver Jaakola (Lynx) oli nuorempien junioreiden molemmissa lähdöissä kolmas. Voittoon ajoi norjalainen Patrick Lillevik (SkiDoo).

Esa Polvinen (Lynx) oli veteraaniluokan paras avauspäivänä. Pakkaskisat jatkuvat Mäntyvaarassa sunnuntaina klo 11.

https://www.lapinkansa.fi/urheilu/emil-harr-ja-oskari-hyvarinen-pakkascrossin-hahmot-mantyvaarassa-200648096

Jätä kommentti

2 kommenttia artikkeliin "Emil Harr ja Oskari Hyvärinen Pakkascrossin hahmot Mäntyvaarassa"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Lukija
Guest

Olipa muuten harvinaisen huonosti kirjoitettu juttu. Pitäisi tarkistella nuita faktoja ja termejä vähän tarkemmin ennen kun alkaa lehteen kirjoittamaan.

wpDiscuz