Sprint

SPRINT ENDURO (2) ENDURO (1)Moottorikelkkaenduroa kevyempi laji on MK-Sprint, joka Suomenmestaruuksineen tarjoaa helpomman mahdollisuuden tutustua kelkkaurheiluun. Kilpailun tarkoituksena on perehdyttää jokamieskelkkailija kilpailutoimintaan sekä kokeilla moottorikelkkojen luotettavuutta sekä ajajien taitoa heidän ajaessaan reitin määrätyissä olosuhteissa.

 

Sprint -reitin on oltava sopiva kaikissa sääolosuhteissa. Reitin on oltava pääosin vähintään 3 m leveä ja kilpailumatkan yhteispituus on 8-15 km. Kilpailureitti ajetaan kahdesti läpi, luokat Pro sekä P 600 ajavat reitin kolme kertaa. Lähtöjen yhteisaika ratkaisee voittajan. Luokka Juniorit C ajaa valvotun reitin. Reittiin tutustutaan ajajakokouksen jälkeen peräkkäin kilpailunumerojärjestyksessä, tai lisämääräyksen mukaan (kävellen tai suksilla). Reitin vaativuudessa on otettava huomioon kilpailijoiden ajokokemustaso. Reitillä olevat mahdolliset hyppyrit tulee muotoilla siten, että alastulot voivat tapahtua myötämäkeen. Ns. stopparityyppiset hyppyrit ovat kiellettyjä. Reitin on oltava enduro-tyyppinen, vaihteleva, kaarteita molempiin suuntiin. Kilpailureitti on suljettava muulta liikenteeltä. Erityisesti mahdolliset vaaranpaikat on merkittävä huolellisesti.

 

Sprint –kilpailussa vaaditaan räjähtävää nopeutta heti startista lähtien. Lyhyt, ja monesti jäinenkin reitti vaatii kuljettajalta hyvää kelkan hallintaa maksiminopeudella lyhyessä ajassa.

Lajilla on SM-arvo sekä lisäksi ajetaan useita eri kansallisia luokkia. Suomessa ajetaan sprinttiä kahden eri järjestön alaisuudessa. Suomen Moottoriliitto ja Suomen Moottorikelkkailijat Ry järjestävät molemmat oman sarjan kilpailuja.

 

CopyRight www.seriousriding.com

 

Lisätietoa lajista ja luokista

Suomen Moottoriliitto Ry

http://www.moottoriliitto.fi/lajit/moottorikelkkailu/

Suomen Moottorikelkkailijat Ry

http://smkry.fi/tapahtumat/saannot/