SnowCross

Snowcross tai Pohjois-Amerikkalaisittan ”snocross”, on moottorikelkoilla ajettava kilpaurheilulaji. Kilpailut ajetaan talvisin radoilla, jotka vastaavat motocross -ratoja. Snowcross – radalla on paljon isoja hyppyjä ja ”pattisuoria”. ”Pattisuoraksi” kutsutaan radalla olevaa suoraa kohtaa, jossa on monta pienempää hyppyä perättäin. Usein näitä pienempiä hyppyjä pyritään hyppäämään useamman yli kerrallaan, jolloin aikaa jokaisen hyppyrin ajamiseen menee vähemmän. Radat ovat nykyään teknisiä ja vaativat paljon harjoittelua, jotta hypyt ja pattisuorat osataan ajaa ja rytmittää oikein.

Snowcross oli ensimmäistä kertaa mukana Winter X Gamesissa Aspenissa vuonna 1998. USAssa ajetaan snocrossia ISOC –sarjassa. ISOC –sarja on ammattilaissarja, jonne moni eurooppalainen huippukuski haluaa kilpailemaan, koska taso Amerikassa on kova. Suomen ja USAn lisäksi myös Ruotsissa ja Norjassa sekä Virossa ja Kanadassa ajetaan omaa snowcross –sarjaa.

Snowcross –kilpailussa ensimmäisenä ajetaan joko aika-ajot tai karsinnat, joiden perusteella kilpailijat pääsevät finaaliin. Alkuerissä tai aika-ajossa epäonnistuneet pääsevät usein ajamaan vielä ”Last chance” erän, jossa ajavat finaalista karsiutuneet kuljettajat. Last chance erästä pääsee yleensä voittaja ja mahdollisesti jopa kolme parasta, finaaliin.

Alkuerissä tai aika-ajossa parhaiten sijoittuneet saavat valita ensimmäisenä lähtöpaikan lähtöviivalta finaalissa. Lähtöpaikalla on suuri merkitys snowcrossissa, sillä esimerkiksi monesti aivan sisä- tai ulkoreunasta lähtevällä on huomattavasti vaikeampi päästä ensimmäiseen kurviin ensimmäisenä. Riippuen radasta, joskus myös ulko- tai sisäreuna voivat olla hyviä lähtöpaikkoja. Alkuerien paras saa valita paikkansa ensimmäisenä ja se antaa hänelle mahdollisuuden valita paras mahdollinen lähtöpaikka.

Snowcrossissa kilpailuerään startataan samalta viivalta kaikki kilpailijat samaan aikaan. Maksimissaan lähtöviivalle mahtuu yleensä 20 kilpailijaa. Lähtö tapahtuu joko lähettäjän heilauttamalla lipulla tai niin, että kirkkaalla liikennevalolla ilmaistaan lähtö tapahtuvaksi. Mikäli lähdössä tapahtuu varaslähtö, otetaan lähtö uudestaan. Varaslähdön ottanut kilpailija joutuu irrottamaan kelkan hätäkatkaisijan ja uuden lähdön tapahduttua, kilpailija kiinnittää hätäkatkaisijan mahdollisimman nopeasti ja käynnistää kelkan. Usein varaslähdön ottanut jää muista kilpailijoista selkeästi jälkeen ja joukon viimeisenä joutuu tekemään ison työn nostaakseen sijoitusta.

Kilpailuerät kestävät usein 10-15 minuuttia ja kaksi kierrosta. Joskus ajetaan myös lyhyempiä eriä kuten 5 minuuttia ja kaksi kierrosta.

Snowcrossissa on monta eri kilpailuluokkaa. Yleensä vaativin luokka on Pro Open tai Pro vakio–luokka. Open eli avoimessa luokassa moottorikelkkaa saa muuttaa vakiosäädöistä.  Vakioluokassa moottorikelkan tulee olla vakiosäädöissä. Vakioluokan kelkka tulee olla maksimissaan 600 kuutioinen. Suomessa SM –arvo on ainoastaan Pro –luokalla.

Semi Pro –luokassa ajavat kilpailijat, jotka ovat harrasteen lajia jo muutaman vuoden, mutta eivät vielä taidollisesti ja vauhdiltaan pärjää Pro –luokassa. Harrasteluokassa ajavat kilpailemista aloittelevat kuljettajat tai lajia kevyesti harrastavat kilpailijat. Juniori –luokissa kilpailevat alle 16 -vuotiaat ja veteraaniluokassa yli 40 -vuotiaat.

SM- kilpailussa kilpailun tulokset muodostuu laskemalla yhteen eristä saadut SM-pisteet alla olevan taulukon mukaisesti. Eniten pisteitä kerännyt voittaa. Samalla tavalla lasketaan myös kansalliset luokat SM-kilpailun yhteydessä. Tasapisteiden sattuessa ratkaisevat viimeisen erän pisteet. Kansallisissa kilpailuissa tulokset muodostuu laskemalla eräsijoituspisteet yhteen. Vähiten eräsijoituspisteitä saavuttanut voittaa. Tasapisteiden sattuessa ratkaisee viimeisen erän sijoitus. SM- tai Suomen Cup -pisteitä jaetaan kussakin kilpailun erässä seuraavasti:
1. 25p
2. 20p
3. 16p
4. 13p
5. 11p
6. 10 p
7. 9p
8. 8p
9. 7p
10. 6p
11. 5p
12. 4p
13. 3p
14. 2p
15. 1p

Snowcross on erittäin vaativa laji. Snowcross vatii fyysisesti ja teknisesti paljon harjoittelua. Snowcross on myös erittäin näyttävä ja yleisöystävällinen laji. Yhteislähdöt ja näyttävät hypyt ja ohitukset tekevät lajista mielenkiintoista seurattavaa.

 

CopyRight www.seriousriding.com

 

Lisätietoa lajista ja luokista

Suomen Moottoriliitto Ry

http://www.moottoriliitto.fi/lajit/moottorikelkkailu/