Enduro

ENDUROMoottorikelkkaenduro on nopeus– ja luotettavuuskilpailu, jossa ajetaan siirtymä- ja maastokokeita. Moottorikelkkaenduro koostuu kolmesta tai useammasta erikoiskokeesta (EK), jotka sijoittuvat maastoon. Pituudeltaan erikoiskokeet ovat viidestä kilometristä jopa 70 kilometriin, kuitenkin niin että kokonaismatka ylittää 100 kilometriä. Yhden päivän maksimipituus on 250km.

Enduroreitin on oltava sopiva kaikissa sääolosuhteissa ja reitillä tulee välttää aurattuja tieosuuksia erikoiskokeiden osalta.

Kilpailureittiin ei pääse tutustumaan etukäteen, joten endurokilpailijalta vaaditaan nopeaa reitinlukutaitoa sekä keskittymiskykyä pitkillä erikoiskokeilla. Endurokilpailija ajaa suurimman osan reitistä yksin, joten kuskilta vaaditaan maksimisuoritusta yksin ajaessa. Reitille lähetetään kilpailijoita 30 sekunnin välein, joten joskus nopeammat saavuttavat hitaampia ja joutuvat ohitustilanteisiin. Reitit ovat usein kapeita, joten ohitustilanteissa hitaamman tulisi antaa tilaa nopeammalle, jotta ohittaminen tapahtuu turvallisesti ja nopeampi kuski ei ajaudu ulos kilpailureitiltä.

Kilpailijoille annetaan aikatarkastuskortit, joihin kellotetaan jokaiselle erikoiskokeelle aika. Nopeimmin reitin ajanut kilpailija voittaa.

Kilpailussa voi saada aikarangaistuksia, jos esimerkiksi ei saavu omalla lähtöajallaan erikoiskokeen lähtöpaikalle. Erikoiskokeiden välissä on siirtymiä, joissa ei ajeta kilpaa, mutta siirtymäkin pitää suorittaa sille määrätyssä ajassa. Jos siirtymään menee enemmän aikaa, kuin siihen on määrätty, myöhästyy kilpailija erikoiskokeen startista.

Reitit ovat merkattu selkeästi ja kääntymiset ilmoitetaan ennakkomerkeillä. Myös ojat ja muut vaaralliset hidasteet tai tien ylitykset merkataan vaaran merkillä etukäteen. Kilpailureittien tulisi olla merkattu yhtenäisellä tavalla, jotta kilpailija tietää ennakkomerkin kohdalla mistä alkaa jarruttamaan tilanteeseen. Usein kuitenkin merkkaus ei ole täysin yhdenmukaista ja kilpailija joutuu myös vaaranmerkin ja kääntymisen kohdalla lukemaan reittiä.

Endurokisoissa on paljon osallistujia ja reitti kuluu usein erittäin huonoksi viimeisille lähtijöille. Kilpailuajat eivät siis ole suoraan verrattavissa eri luokkien välillä, koska reitti voi olla muuttunut ensimmäisen ja viimeisen luokan välillä huomattavasti.

Lajilla on SM-arvo sekä lisäksi ajetaan useita eri kansallisia luokkia. Suomessa ajetaan moottorikelkkaenduroa kahden eri järjestön alaisuudessa; Suomen Moottoriliiton ja Suomen Moottorikelkkalijoiden. Vuonna 2016 molemmat järjestöt järjestävät ensimmäistä kertaa yhdessä yhteisen SM-sarjan.

Kilpailuissa jaetaan pisteitä sijoituksen mukaan ja sarjan lopuksi pisteet lasketaan yhteen.

 

CopyRight www.seriousriding.com

 

Lisätietoa lajista ja luokista

Suomen Moottoriliitto Ry

http://www.moottoriliitto.fi/lajit/moottorikelkkailu/

Suomen moottorikelkkailijat Ry

http://smkry.fi/tapahtumat/saannot/