CrossCountry

CrossCountry on uusin moottorikelkkailun kilpailumuodoista. Ensimmäinen moottorikelkkojen CrossCountry –kilpailu järjestettiin Suomessa talvella 2013 Kiteellä. CrossCountry kilpailutyyli on saavuttanut suuren suosion moottoripyörillä ympäri maailmaa.

Moottorikelkkojen Cross Country on luotettavuus- ja kestävyyskilpailu. Kilpailussa ajetaan maastoon tehtyä MK-Sprint / MK – Enduro tyyppistä, kierrokseltaan 10 – 20 kilometrin pituista, pääsääntöisesti vähintään 3 metriä leveää reittiä. Reittiä ajetaan yhtäjaksoisesti siten, että voittajan kilpailunkesto on vähintään 100 km tai 2 tuntia (Juniorit ja Ladyt vähintään 75 km tai 1,5 tuntia). Kilpailun tarkoituksena on testata moottorikelkkojen luotettavuutta sekä kuljettajan kestävyyttä, nopeutta ja kilpailutaktista osaamista. Kilpailulle ominaista on, että tankkaus- ja huoltotauot, joiden tarpeen ja ajankohdan kuljettaja voi itse määritellä, sisältyvät kilpailuaikaan. Kilpailureitin tulee olla suljettu muulta liikenteeltä ja sijaita helposti valvottavalla alueella. Järjestäjän on suljettava ja valvottava mahdolliset kilpailureitille johtavat tiet.

CrossCountryssa suoritetaan yhteislähtö, jossa kaikki saman luokan kilpailijat starttaavat yhtä aikaa. Kilpailun voittaja on kilpailija, joka on ajanut lyhimmässä ajassa eniten kierroksia. Seuraavina tuloksissa ovat saman kierrosmäärän, mutta hitaammin ajaneet kuljettajat ajoaikajärjestyksessä, sitten kierroksella jääneet ajoaikajärjestyksessä jne..

 

CopyRight www.seriousriding.com

 

Lisätietoa lajista ja luokista

Suomen moottorikelkkailijat Ry

http://smkry.fi/tapahtumat/saannot/