Kelkkatohtori vastaa lukijoita askarruttaviin kelkka-aiheisiin kysymyksiin

Kysyä voi mistä tahansa kelkka-aiheisesta asiasta. Kysymys voi koskea kelkan tekniikkaa, varusteita, kelkkailun aloittamista tai mitä tahansa mikä kelkkailussa herättää kysymyksiä.

Tohtori valitsee lukijoiden kysymyksistä ne joihin vastataan.

Mistä saisi korkeamman penkin Lynx 440 Racing special Edition 2001 kelkkaan

Polariksen penkit ovat usein käyneet hyvin Lynx 440 malleihin. Polaris Pro Xr 800 vm.2003/2004 saattaisi sopia helpoiten.

Kelkan penkkejä voi myös muokata verhoiluliikkeissä, joissa niitä voidaan korottaa ja tehdä eri kovuuksisia.

Lue lisää

0 |

Mistä tiedän millon liukumuovit on vaihtokunnossa?

Liukumuovien kulumisesta varmimman tuloksen saa, jos viitsii irrottaa liukumuovin, jolloin näkee kulumispinnan koko matkalta. Ihan kätevä tapa todeta liukumuovin kuluminen ilman työlästä irrottamista, on kaataa kelkka kyljelleen ja porata telamaton solkien välistä pienellä poranterällä pieni reikä liukumuoviin ja katsoa kuinka syvä reikä tulee.
Poraus kannattaa tehdä varoen, jotta ei poraa liukurunkoon. Liukumuovi tulee vaihtaa välittömästi, jos se on selkeästi kulunut puhki ja siitä näkyy alumiininen liukurunko läpi, muutoin telamaton soljet kuluttavat liukurunkoa.

Lue lisää

0 |

Onko tietoa mikä on vikana arctic cat sno pro 500 2011 kun ei jaksa ottaa kierroksia kunnolla? tyhjäkäynnillä pyörii hyvin kahdella ja kaasua lisättäessä tuntuu että toinen pytty hyytyy. Puristukset ok 7,5 baaria tasaisesti molemmissa. Tulpat uudet, vaihdettu uudet bensat, sähköinen pumppu vaihdettu 2v sitten.

Kyseisessä kelkkamallissa on muutamasta muusta yksilöstä löytynyt vastaavaa vikaa. Yhdessä kelkassa kaasukahvan mikrokytkin vaihdettiin ja vika korjaantui. Toisessa kelkassa hiilikuituläpät olivat vioittuneet ja ne vaihtamalla vika saatiin korjattua.

Tiedossa on kuitenkin että vastaavaa vikaa ei ole kaikista saatu näillä toimenpiteilläkään korjattua, joten täyttä varmuutta Kelkkatohtorillakaan ei ole tähän kysymykseen.

Seuraamme tilannetta ja kelkkatohtorille voi laittaa viestiä, mikäli jollain löytyy tietoa vian korjaamiseksi.

Lue lisää

0 |

Saako Yamaha V Max 500 -98 ”heittämällä” jonkun toisen kelkan penkin tai jopa pidemmän samoille kiinnikkeille?

Kelkkatohtorin vastaus; Tuplapenkiksi käy saman vuotisen Yamaha Venturen penkki. Lyhyeksi penkiksi istuu aika helposti R-evo/RE penkki.

Lue lisää

0 |

Mitä tarkoittaa, kun mittaristoon syttyy valo ”prem only”

Kysymyksessä on Polaris Indy XC 500sp vuosimalli -99.

Kelkkatohtorin vastaus; Virta-avaimessa on eri asento, jolla muutetaan hieman sytytysennakkoa eri polttoaineille.

Lue lisää

0 |

Minkä ikäisenä saa alkaa ajamaan kelkkareitillä kelkalla? Ja pitääkö kelkan olla rekisterissä?

Moottorikelkkaa saa ajaa 15 vuotta täyttänyt henkilö. Poikkeuksen muodostaa alue, joka voidaan sulkea esimerkiksi ajoharjoittelua varten. Tällä alueella myös alle 15-vuotias saa harjoitella turvallista kelkkailua. Oma pihapiiri tai esimerkiksi peltoalue eivät täytä suljetun alueen kriteerejä. Suljetuksi alueeksi katsotaan esimerkiksi aidoilla rajattu alue, jolle pääsyä voidaan rajoittaa ja jota voidaan tarkkailla.

Virallisella moottorikelkkareitillä, tietä ylitettäessä tai lain sallimissa erityisissä poikkeustilanteissa tiellä ajettaessa moottorikelkan kuljettajalla tulee olla vähintään T-luokan ajokortti.

Lue lisää

0 |