Moottoriurheilu jatkuvassa tarkkailussa

Moottoriurheilu on jatkuvan tarkkailun alla niin ympäristö- kuin turvallisuusasioissa. Moottoriurheiluihmiset ovat varmaankin kaikki samaa mieltä, että meitä ei juurikaan muiden lajien harrastus- ja kilpatoiminta häiritse, mutta me olemme jatkuvasti silmätikkuna kaikille aktivisteille niin ympäristön saastuttamisen, metelin kuin vaarallisuudenkin takia.

Usein asioista valittavat ihmiset, jotka eivät tunne asiaa ja kärjistävät asiat haluamallaan tavalla. Usein meidän lajit ovat varmasti ekologisempia kuin perinteiset lajit kuten vaikkapa jalkapallo tai jääkiekko tai murtomaahiihto. Jalkapallossa nurmikenttiä lämmitetään talvipakkasilla ja kesällä jäähalleja jäähdytetään. Hiihdossa käytetyt suksivoiteet ovat melkoisia myrkkyjä ja kylläpä vanha perämoottorikin taitaa saastuttaa järviä pahemmin, kuin oikein rakennettu watercross -kelkka. Moottoriurheilu on helppo mieltää pahaksi ja haitalliseksi harrastukseksi, ja siinä meidän tehtäväksi muodostuu asenteiden muuttaminen ja toiminnan tekeminen niin, että harrastaminen kestää tarkastelun. Melu on sellainen asia, jota emme lajeissamme voi välttää, mutta täytyy muistaa, että moottorit ovat kehittyneet vuosien aikana ja myös äänet on saatu maltilliselle tasolle.

Moottoriliiton kaikessa toiminnassa halutaan ottaa myös ympäristö ja turvallisuus huomioon ja toteuttaa asiat  paremmin kuin mitä minimivaatimustaso vaatii. Vain tekemällä asiat jo etukäteen oikein, voimme varmistaa sen, että meillä on myös jatkossa mahdollisuus järjestää kilpailuja, saada harjoittelupaikkoja sekä ylläpitää lajien vaatimaa toimintaa.

Moottoriliitto antaa turvallisuutta ja uskottavuutta tapahtumiin ja järjestäjille.

Mitä enemmän moottoriurheilijoiden toiminta ei ole järjestäytynyttä, sitä enemmän meillä on heikkouksia. Hajaantuminen aiheuttaa väistämättä epäorganisoitumista ja erilaisia sääntöjä, poikkeuksia ja riskejä. Koska lajimme ovat jo muutenkin riskialttiita ja useamman valvovan silmän alla, meidän nimenomaan tulisi minimoida riskit eikä kasvattaa niitä hajauttamalla toimintaa. Vaikka kattojärjestöt saatetaan joissain tapauksissa mieltää turhiksi, niin silloin kun vahinko sattuu, on se sitten henkilö tai ympäristövahinko, niin liitto antaa turvaa niin tapahtumanjärjestäjälle kuin kilpailijoille ja katsojillekin. Yksittäinen tapahtumanjärjestäjä on täysin yksin ongelmatilanteissa ja pahimmillaan yksikin virhe saattaa kostautua koko moottoriurheilun haitaksi.

Kun noudatamme yhteisiä sääntöjä ja ymmärrämme, että nyky-yhteiskunnassa meidän on oltava valveutuneita ja hoidettava asiat niin, että meidän toiminnassa ei ole tietoisia puutteita, voimme varmistaa, että jatkossakin saamme harrastaa meille rakkaita moottorilajeja.

Tärkeintä mitä me harrastajat, kilpailijat ja kerhojen aktiiviset toimijat voimme tehdä, on toimia yhdessä, hoitaa asiat aina parhaalla mahdollisella ja järjestäytyneellä tavalla ja ajetella asioita etukäteen. Kun muistamme aina katsoa kokonaisuutta ja olla yhtenäisessä linjassa, niin olemme vahvempia.

http://seriousriding.com/katinblogi/

Jätä kommentti

3 kommenttia artikkeliin "Moottoriurheilu jatkuvassa tarkkailussa"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Moukka
Guest

”Usein asioista valittavat ihmiset, jotka eivät tunne asiaa ja kärjistävät asiat haluamallaan tavalla”

Onko näissä kirjoituksissa järkevää aina mollata väkisillä muita lajeja? Tuskin on odotettavissa mielipiteisiin kovin suurta suosiota muiden kuin yksittäisten moottori-ihmisten keskuudessa, jos ilman mitään faktaa väitetään maastohiihdon jne. olevan epäegologisempaa kuin moottoriurheilu. Se tuntuu vain samanlaiselta valittamiselta kuin mitä itsekkin kritisoit.
Massa ratkaisee ja en henkilökohtaisesti ainakaan haluaisi että vesirossareita tai freeraidereita olisi maailmassa yhtä paljon kuin jalkapalloilijoita tai edes suomessa maastohiihtäjiä.

t. vesirossari, hiihtäjä, vaeltaja, freeraideri ja mikä milloinkin

wpDiscuz