Leena on 25 –vuotias Rovaniemeläinen fitness –urheilija, joka aloitti snowcrossin harrastamisen tälle talvelle ilman aiempaa kelkkataustaa. Omalla esimerkillään Leena toivoo saavansa positiivista näkyvyyttä lajille sekä rohkaistakseen muitakin uusia harrastajia mielenkiintoiseen lajiin mukaan.

Voit seurata Leenan ajatuksia snowcrossin aloittamisesta ja ensimmäisestä kisakaudesta ”Leena Sofia” osiossamme.

Season 1 @ Snowcross

Ensimmäinen kausi laitettiin pakettiin Levillä viikonloppuna!

Levin kisat oli kyllä rankimmasta päästä. Loukkaantumisen jälkeen olen päässyt muutaman kerran treenaamaan ja kisoissa tuntu, että ei saanu yhtään rytmiä ajamiseen ja lihakset tuntu todella väsyneiltä. Kisat meni hieman sumussa ja pinnistellen ajoin maaliin asti. Kisoista jäi kuitenkin hyvä fiilis ja  hyvä kokemus taskuun. Hyvin oli kisat järjestetty, mutta palkintojenjako tapahtuma oli hieman ”pikakelauksella” vedetty ja harmi, että ei ollut semmoista paikkaa johon olisi kaikki kilpailijat saaneet jäädä vaihtamaan kuulumisia.

Lue lisää

0 |

Henkinen kehitys

Hei!

Mulla on rankat 1,5 viikkoa takana ja nyt alan olemaan selvillä vesillä. Loukkasin lonkan Rovaniemen kisoissa ja nyt tuntuu, että näin sen varmaan sit pitiki mennä. Oon treenannu paljon ja pysytelly kuitenki sen oman mukavuusalueen sisäpuolella vauhdillisesti. Nyt piti sattua, jotta ymmärsin vähän pysähtyä. Oon ollu ku pikku tyttö karkkikaupassa. Todella kiukkunen ja vaikea.

En oo ikinä kokenu monen kuukauden kuntoutusta tai leikkauksia, jotka olis vieny toimintakyvyn pidemmäksi aikaa.

Lue lisää

0 |

Oulu Stadioncross

TSAUU!

Vihdoin pääsin kotiin kisareissulta ja hikiset kalsarit heitetty pesuun. Nää on rankkoja viikonloppuja, kun jännittää kavereiden puolesta ja sitten omat kisat päälle. Paljon kilometrejä tulee autossa istuttua viikonloppujen aikana. Mutta tää on vaan niiiiiin siistiiiiiiii 😀

Mitä jäi käteen viikonlopusta?

Perjantaina lähdettiin Katin kanssa ajamaan Rovaniemeltä kohti Oulua. Me höpötettiin koko automatka kelkkailusta, haha! olihan meillä hauskaa. Pro jätkät ajo perjantaina ja huh mitä amerikan menoa oli se rata.

Lue lisää

0 |

Treenausta

Treeniterkut!

Kahden viikonlopun aikana olen päässy harjoittelemaan näiden pro jätkien kaa Rukalla. Ollu kyllä tosi hauskoja treenejä ja kyllä vähän pelotti harjoitella samalta viivalta startteja. Omaa ajoa oon saanu tosi paljon varmemmaksi, kun vertaan minun ensimmäisiin kisoihin Riihivuoressa. Vauhtia alkaa myös löytymään ja ei pelota kaatua tai kokeilla mennä sieltä omalta mukavuusalueelta pois. Tela on ollu monesti jo ilmassa ja kurveissa saan kunnolla käännettyä kelkkaa.

Lue lisää

0 |

Powerpark & Rovaniemi

HEJSAN!

Tässä ajellaan kohti Oulua lihakset kipeänä eilisistä Rovaniemen kisoista ja tämän päivän treeneistä Rukalla. Kädet rakoilla ja vereslihalla. Mutta hei oon sentään saanu kaasu käden kautta vauhtia Riihivuoren kisoihin verrattuna 😉

Power Parkin crossirata käytiin tsekkaan pariin otteeseen edellisenä iltana kävellen läpi. Oon yrittäny alkaa keskittymään ajolinjoihin, joista mun on helpompi ajaa, kun ei vielä vauhti riitä. Lauantaina olin katsomossa ja huoltojoukoissa.

Lue lisää

0 |

Riihivuori 23.1.2016

HELLOOOO!

Aika haipakkaa on ollut, pakko myöntää! 😀 Oon istunu auton ratissa monta sataa kilometriä, sprinterissä työkone sylissä ja sähköposti on laulanut hyvää tahtia. HUH! Mutta tästä kyllä nauttii, kun saa yhdistää työtä ja urheilua.

Riihivuoreen rantauduttiin perjantaina ja yövyttiin Sokos hotelli Paviljongissa Jyväskylän keskustassa. Aamulla oli aikaisin herätys ja kilpailupaikalle lähdettiin heti aamupalan jälkeen. Mulla alko sykkeet nousemaan, kun näin kelkkoja ja sprinttereitä rivissä varikolla..

Lue lisää

0 |

Aloitus nollasta

Nyt, kun olen päässy hyppäämään tähän kelkkailun vauhtiin niin ärsyttää, kun en aikaisemmin ole alkanut ajamaan. Onneksi kuitenkin liian myöhään, kun ei milloinkaan. Mahdollista on siis myös aloittaa harrastaminen vaikka et ole lapsesta asti ajanut päivittäin kelkalla. Tähän maailmaan oli alussa hieman sekavaa hypätä mukaan, mutta pikkuhiljaa asiat alkoi loksahdella paikoilleen. Rohkeasti vain kun alkoi kyselemään ja ottamaan selvää 🙂

Itse hommasin kelkan yhteistyökumppanini Koneliike Korteniemen kautta ja netti on myös pullollaan hyviä kisakelkkoja, kun jaksaa metsästää ja tsekkailla 🙂 Kypärä, polvituet, rintapanssari ja niskatuki on tärkeimmät mitkä kannattaa hommata heti alkuun.

Lue lisää

0 |

Suomu 9.-10.1.

Mooooi!

Suomeen saavuin myöhään tiistai-iltana ja aikaero painaa aika mukavasti. Akut on kuitenki ladattu ja kelkalla ajo on kuumottanu jo muutaman viikon. Kuukausi meni nopeaa jenkeissä ja ihana loma oli kaikenkaikkiaan. Aktiviteeteistä ei ollu pulaa ja nähtävää riitti liiaksikin asti.

Suomun kisaviikonloppu on edessä ja tänään päätin, että jään katsomon puolelle seuraamaan kisoja. Alunperin minun ei pitäny edes Suomulla vielä kisata, mutta Suomeen lennot hieman muuttuivat.

Lue lisää

0 |

Ensikosketus Snowcrossiin

Moikkamoi!

Täällä kirjoittelee mimmi, jonka lihaksiin sattuu ja polvet on kauniilla mustelmilla parin viikon ajalta. Olen nimittäin alkanut haastamaan itseä ja treenaamaan uutta lajia, snowcrossia. Haastetta todellakin nimittäin riittää, kun parina on moottorikelkka. Sitä pitäis osata hallita ja ajaa mahdollisimman taidokkaasti 2 x 15 minuuttia. Miten tää kaikki tulee onnistumaan?

Kuntosalitreenaus kuuluu päivittäiseen arkeeni muun terveellisen elämän ohella.Tiedän tarkkaan mitä ravintoa laitan suuhuni, miksi ja monenko aikaan.

Lue lisää

0 |